Databázi OSOBNOSTI REGIONŮ provozuje a vyvíjí Městská knihovna Česká Třebová

Mgr. Eva Karlíková MSc.(Jméno získané sňatkem)

Známa také jako:
Eva Turková (Jméno za svobodna nebo rodné)
Nahlásit chybu
Vím víc informací
Věk
69 let
Místo narození
Libice nad Doubravou (okres Havlíčkův Brod)
Zavřít formulář

Víte o uvedené osobě další informací? Vlastníte fotografie, kde je osoba zachycena? Máte k dispozici dokumenty, které se osoby týkají?
Budeme rádi, pokud se o ně podělíte a pomůžete nám tak rozšířít záznam dané osoby.
Děkujeme za Vaši pomoc.

E-mail pro případnou další komunikaci a ověření uvedených informací.
Pokud máte zájem probrat informace telefonicky.
Můžete nám sdělit informace, které záznam neuvádí, rozšíření stávajících informací, neuvedená data atp.
Můžete poslat i obrázky nebo další soubory, které jsou relevatní k infiormacím, které sdělujete.
Přetáhněte soubory sem nebo Vyberte v počítači
Zavřít formulář

Při vytváření záznamů o osobách vycházíme z veřejně přístupných zdrojů, literatury nebo osobních sdělení. Pokud jste nalezli chybně uvedenou informaci, špatný odkaz nebo nějaký překlep, dejte nám vědět. Rádi záznam opravíme nebo doplníme.
Děkujeme za Vaši pomoc.

E-mail pro případnou další komunikaci a ověření uvedených informací.
Pokud máte zájem probrat informace telefonicky.
Uveďte jakou informaci považujete za chybnou nebo nepřesnou. Budeme rádi, pokud uvedete zdroj, ze kterého čerpáte.
Zavřít formulář
Na vytváření záznamů na portálu OsobnostiRegionu.cz spolupracuje několik paměťových institucí. Cílem projektu je vyhledávání zajímavých osobností, které se váží k regionům a místním komunitám. Aby se databáze mohla rozvíjet i v budoucnu, hledáme zajímavé osobnosti i mezi žijícími.
Pokud některou vybereme a rozhodneme se pro její zařazení, volíme vždy osoby veřejně známé a činné.
Uvědomujeme si, že veřejný zájem nesmí být na úkor práv jednotlivce. Pokud s uveřejněním v databázi nesouhlasíte, stačí odešlete tuto žádost. Po ověření, že žadatelem je uveřejněná osoba záznam obratem odstraníme. Učiníme také technicko-procesní opatření k zamezenní opakovaného vložení osoby do databáze.

E-mail pro případnou další komunikaci a ověření uvedených informací.
Pokud máte zájem probrat informace telefonicky.
Pokud nám k žádosti chcete také něco sdělit.

Eva Karlíková (roz. Turková) v současné době bydlí v Českém Brodě, ale narodila se v Libici nad Doubravou. K Chotěboři má opravdu srdečný vztah. Navštěvovala zde od šesté třídy základní školu, tehdy ZDŠ Smetanova, a prožila studentská léta na místním gymnáziu. Malování, kreslení a vůbec výtvarné tvoření jí vždycky moc bavilo. Hodně k tomu přispěla na ZDŠ její učitelka výtvarné výchovy, paní učitelka Slavíková. Docházela tehdy učit i na gymnázium, takže se potkávaly několik let. Hodně jí inspirovala a podporovala, a tak i trochu fandila. Jenže doba byla jiná než je dnes a ani její osobní návštěva u rodičů, za kterými přijela až do Libice přesvědčit je, aby dceři umožnili studovat nějaký výtvarný obor, nepomohla. Nebyla dost sebevědomá a jistá si sama sebou, aby své rodiče dokázala přesvědčit k něčemu tak nejistému, tehdy ne zcela běžnému a pro ně „nesolidnímu“. A tak se její kroky ubraly jinam do úplně jiných sfér a tvoření se jí stalo „pouhým“, občasným, ale stálým koníčkem podle toho, co jí čas dovolil. Po gymnáziu vystudovala Matematicko-fyzikální fakultu UK v Praze obor učitelství matematiky a fyziky a tuto aprobaci si rozšířila ještě o angličtinu studiem na Filozofické fakultě UK oborem anglistika a amerikanistika. Patnáct let učila na gymnáziu v Českém Brodě. Asi šest let pak pracovala na Ministerstvu školství a Ministerstvu pro místní rozvoj v odborech strukturálních fondů EU jako projektový manažer a metodik. V tomto období distančně vystudovala management firem a řízení lidských zdrojů na anglické Sheffield Hallam University. Získala titul Master of Science (MSc.) a odešla pracovat postupně do několika zahraničních firem, kde se vypracovala na top manažerské pozice. S manželem vychovali dvě děti. Maluje a také fotí pro radost. Malování bere jako určitou relaxaci, z díla se raduje, a s odvahou a pokorou ho prezentuje v ucelených výstavách ve výstavních prostorech a galeriích měst České republiky. V Chotěboři vystavovala v červnu-červenci 2022 k její radosti a se vzpomínkou na paní učitelku Slavíkovou.
Její motto:
Jednoho dne se probudíš a zjistíš, že už ti nezůstal žádný čas na to, abys dělal věci, které jsi
vždycky dělat chtěl. Dělej je TEĎ. (Paulo Coelho)

Ověření
Vlastní životopis dodaný 2. 8. 2022
Dodavatel dat
Městská knihovna Chotěboř

Databázi vyvíjí a provozuje

Městská knihovna Česká Třebová
Smetanova 173, Česká Třebová, 560 02


Logo Městské knihovny Česká Třebová

V databázi je aktuálně

2647 záznamů o osobách.
Chybí vám v databázi
nějaká osobnost?
Napište nám o ní.