Databázi OSOBNOSTI REGIONŮ provozuje a vyvíjí Městská knihovna Česká Třebová

Josef Doležel

Nahlásit chybu
Vím víc informací
Věk
60 let
Místo narození
okres Svitavy
Zavřít formulář

Víte o uvedené osobě další informací? Vlastníte fotografie, kde je osoba zachycena? Máte k dispozici dokumenty, které se osoby týkají?
Budeme rádi, pokud se o ně podělíte a pomůžete nám tak rozšířít záznam dané osoby.
Děkujeme za Vaši pomoc.

E-mail pro případnou další komunikaci a ověření uvedených informací.
Pokud máte zájem probrat informace telefonicky.
Můžete nám sdělit informace, které záznam neuvádí, rozšíření stávajících informací, neuvedená data atp.
Můžete poslat i obrázky nebo další soubory, které jsou relevatní k infiormacím, které sdělujete.
Přetáhněte soubory sem nebo Vyberte v počítači
Zavřít formulář

Při vytváření záznamů o osobách vycházíme z veřejně přístupných zdrojů, literatury nebo osobních sdělení. Pokud jste nalezli chybně uvedenou informaci, špatný odkaz nebo nějaký překlep, dejte nám vědět. Rádi záznam opravíme nebo doplníme.
Děkujeme za Vaši pomoc.

E-mail pro případnou další komunikaci a ověření uvedených informací.
Pokud máte zájem probrat informace telefonicky.
Uveďte jakou informaci považujete za chybnou nebo nepřesnou. Budeme rádi, pokud uvedete zdroj, ze kterého čerpáte.
Zavřít formulář
Na vytváření záznamů na portálu OsobnostiRegionu.cz spolupracuje několik paměťových institucí. Cílem projektu je vyhledávání zajímavých osobností, které se váží k regionům a místním komunitám. Aby se databáze mohla rozvíjet i v budoucnu, hledáme zajímavé osobnosti i mezi žijícími.
Pokud některou vybereme a rozhodneme se pro její zařazení, volíme vždy osoby veřejně známé a činné.
Uvědomujeme si, že veřejný zájem nesmí být na úkor práv jednotlivce. Pokud s uveřejněním v databázi nesouhlasíte, stačí odešlete tuto žádost. Po ověření, že žadatelem je uveřejněná osoba záznam obratem odstraníme. Učiníme také technicko-procesní opatření k zamezenní opakovaného vložení osoby do databáze.

E-mail pro případnou další komunikaci a ověření uvedených informací.
Pokud máte zájem probrat informace telefonicky.
Pokud nám k žádosti chcete také něco sdělit.

Dětství prožil v rodinném domě v Koclířově s partou kluků, stále vyhledávajících hry a dobrodružství. Sportovat začal fotbalem a hokejem ve Svitavách, kde hrál za žáky a dorost.
V roce 1982 ukončil Střední ekonomickou školu ve Svitavách a v r. 1983 nastoupil základní vojenskou službu do Slaného. Tam začal chodit do tanečního klubu TAKS a se svoji partnerkou, později manželkou, Marcelou tancovali závodně rock and roll. Účastnili se i MČR v Praze.
V roce 1987 se s manželkou přestěhovali zpět do Koclířova, kde se narodily dcery Eliška (1989) a Michaela (1992). Dále hrál fotbal a hokej za Svitavy.
V roce 1990 nastoupil do podniku Toner Moravská Třebová, kde pracoval jako zásobovač. V roce 1993 se zúčastnil privatizace a spoluzaložil firmu Abner. Zde pracoval na pozici obchodního náměstka a od roku 1999 do roku 2015 vykonával funkci ředitele a předsedy představenstva v Abner a.s.
V roce 1990 přestoupil do HC Moravská Třebová, kde hrál hokej za A tým až do roku 1997.
V roce 1998 se rozvedl a přestěhoval do Moravské Třebové, kde postavil dům v Nerudově ulici. V tomto roce začal závodně jezdit na kole. Zúčastnil se i silničních závodů, ale zaměřil se zejména závodů na horských kolech. Za dosavadní kariéru se pravidelně umisťuje na stupních vítězů a vyhrál několik celostátních závodů v kategoriích MASTERS (např. maraton Šela, Drásal, Malevil, Rampušák, Beskyd tour, Znovín, Maštale, Extrembike Most, Orlík, Karlovy Vary, Praha Karlštejn.... V roce 2013 byl celkově druhý v seriálu závodů Kolo pro život, v témže roce se zúčastnil Olympiády MASTERS v Turíně, kde skončil druhý v závodě horských kol. V seriálu deseti závodů o nejuniverzálnějšího cyklistu CYKLOMAN v Moravské Třebové byl třikrát celkovým vítězem. Od počátku je též organizátorem těchto závodů a také pracuje v Cyklistickém klubu TJ Slovan, kde je v současné době předsedou.
V roce 2020 koupil dva domy na Lanškrounské ulici, které zrekonstruoval na bytové domy. Jeden pronajímá na žádost města Moravská Třebová organizaci Domov pro rodiny s dětmi a druhý dům poskytuje za symbolický nájem Charitě Moravská Třebová.
V roce 2021 se znovu oženil a spolu s manželkou Monikou bydlí na Nerudově ulici. V současné době stále závodí na kole a pracuje ve firmě Abner a. s. Vedle tomu se dále věnuje developerským projektům.

Autoři
Aneta Riemerová (Text sestavila)
Josef Doležel (S využitím informací, které publikoval)
Ověření
osobní sdělení Josefa Doležela
Dodavatel dat
Městská knihovna Moravská Třebová

Databázi vyvíjí a provozuje

Městská knihovna Česká Třebová
Smetanova 173, Česká Třebová, 560 02


Logo Městské knihovny Česká Třebová

V databázi je aktuálně

2632 záznamů o osobách.
Chybí vám v databázi
nějaká osobnost?
Napište nám o ní.